středa 20. dubna 2016

Něco pro brňandy aneb 3 podniky, které stojí za to navštívit

Jestli je něco na Brnu opravdu dokonalé, tak je to nespočet různých podniků na posezení s přáteli. Od kaváren, přes bary, restaurace, cukrárny až po podniky na pomezí toho všeho.

Dokonce tu máme  pár podniků, které jsou možná až světové známé, a které nám i pražáci závidí, jako je například "Bar, který neexistuje", výčep "Na stojáka", "Bohéma", jejíž mediální sláva ji jistou dobu tak předcházela, že ji málem museli zavřít a konečně i "Skog"......hipster kavárna, která zaplavila snad všechny instagramové účty (včetně toho mého samozřejmě).


Ovšem to bych nebyla já, abych si nehledala další dobré podniky, a to jak na jídlo, večerní sedánek, rychlý oběd nebo na něco sladkého na zvednutí nálady :).

A tip na 3 takové tady pro vás dnes mám !


Prvním z nich je v loňském roce otevřený podnik, který se nachází přímo v samém centru Brna na Náměstí Svobody. Jmenuje se Zlatá loď a potěší jak příznivce nekuřáckých tak kuřáckých prostor. V jeho nabídce najdete míchané nápoje, pivo, víno a samozřejmě i nabídku jídla, která sice není moc široká, ale za to zde málokdy šlápnete vedle. Tedy pokud si nedáte salát s téměř celou hlavičkou česneku - věřte, že díky němu vás bude dračí dech provázet ještě dloooouho. 

Obsluha je zde ve většině případů milá a ochotná, a jestli zde něco určitě musíte ochutnat, pak je to rozhodně salát s kozím sýrem !

No a pokud se večírek rozjede najdete zde i taneční parket s barem, a to přímo v budově v nejnižším patře. 




Další z mých tipů je Bistro Soul. Nachází se kousíček od centra, ale jestli někam musíte zajít, pak rozhodně tam ! 
Je to čistě nekuřácké prostředí s dokonale vyladěnou kuchyní, milou obsluhou a nápojovým lístkem, který se čas od času mění .....nebo je alespoň doplněn o sezónní nabídku ! Za mě TOP TOP TOP objev!






Jako poslední je Panos. Bageterie, kde seženete dobrou sváču, snídani nebo lehký oběd.
Najdete ji v Brně přímo na České nebo v Campusu. 
Nečekejte moc příjemnou obsluhu, ale vynikající minikoblížky - nejlepší, jaké jste kdy jedli. Moc dobré bagety i chutné dezerty. 

Takže, pokud hledáte místo, kde si sníte sváču s přáteli, nebo kde se po cestě do školy či do práce stavíte pro něco dobrého, jděte tam ! Minimálně bageta s ředkvičkami vám vykouzlí úsměv na tváři, a to i když prší :). 





Já samozřejmě budu pátrat po dobrých podnicích dál, ale uvítám i vaše tipy, které by rozhodně stály za návštěvu.


8 komentářů:

  1. Vypadá to tam pěkně, možná až budu zase v Brně, tak někam zajdu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zlatá loď mě tedy v létě dožrala, z elého menu měli jediné jídlo vegetariánské... A nevaří nějak přepychově tedy =/

    Soul je objev jak blázen! Díky ti za něj! Tak dobrej salát s řepou jsem nejedla! Problém je si tam vůbec sednout jak je tam narváno a stejně jak v pražském Home Kitchen mi vůbec nevadí, že musím ven na cigaretu... Některé podniky si to zaslouží, některé prostě ne =)

    No a to poslední neznám, protože na českou já vůbec nechodím, ale vypadá to fajne =)

    Brno je zlatá loď, ale ne restaurací, ale tím jak se tady poslední dva roky máme... Jsme kaváranské město, nabídka dobrých restaurací troškiu kulhá a nebo neovládají vege jídla a to už je v dnešní době nezbytnost... Taky proto jsme v NY Times a praha ne =) Praha má leda tak ten HK, ale jinak teda mě tam nikdy nic neuchvátilo =)

    OdpovědětVymazat
  3. Nedávno jsme s přítelem byli v Brně na prodlouženém víkendu a asi jsme měli štěstí, protože nám všude moc chutnalo a obsluha byla také fajn. Jak v hotelu Santon, kde jsme měli polopenzi, bylo jídlo super, tak v takové "námořnické" hospůdce u přehrady, v indické Anapurně i dobroty na velikonočních trzích.

    OdpovědětVymazat
  4. Zlatá loď je předražená a nenabízí nic zvláštního. To už je lepší Charliessquare nebo kdo chce Starobrno na Mendláku Pivovarská. Soul je kvalita, bývá hodně plno. Na krémové polévky doporučuju na náměstí Svobody Breadway, na drink je dobrý Shotbar v Kozí nebo Brňák bar na třídě kpt. Jaroše. Nejlepší burgery jsem jedla v Parodii ve Vachově a určitě doporučuju vynikající Pho polévku v Rozkvětu v bývalém Amsterdamu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Breadway neznám....musím ozkoušet moc děkuji za tipy ! :)

      Vymazat
  5. Skvělej je SKOG a V Melounovém cukru :3 jinak mám ráda BURGER INN, pecka (y) :)
    http://www.kudrnata.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vynikající výběr, na tom se shodneme! V Burger Innu mají nejlepší burgery, Bistro Soul teda taky miluju - měli jsme s přítelem přesně ten sendvič s trhaným hovězím, co máš na fotce, a pak jejich vyhlášené fish & ships, dobroty! Z dalších kaváren můžu doporučit Šestou větev, z bister rozhodně Fresh Fanatic - tam běžte v létě na zahrádku. No Brno toho má spoustu v nabídce :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, všech si moc vážím.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...