pátek 15. dubna 2016

Čištění pleti krát 3





Není pleť jako pleť, ale ať už ta vaše spadá do kategorie suché, mastné nebo smíšené zaslouží si určitě maximální péči, a to nejen při krémování, ale hlavně před ním.
  

Čištění pleti je totiž základ.

Jenže pro každý typ pleti je ten ideální základ trošku jiný. A jaký bude ten váš, si určíte jen vy samy, a pokud v něm tápete, mám pro vás pár tipů.

Po odlíčení totiž ještě není pleť nikdy ideálně připravena na následnou péči, a proto je důležité právě čistění věnovat určitě víc než jen chvilku s vatovým tamponkem a micelárkou, i když i to je dobrý základ !

Já osobně si poslední dobou hodně oblíbila čistění pleti pomocí elektrického kartáčku, který si umí skvěle poradit s čistěním pórů, ale také pleť zároveň jemně masíruje, takže tak zvyšuje zároveň i účinek čistících gelů či mlék.




Jako první používám, a podotýkám že mám smíšenou pleť se sklony se spíš mastit, něco na odlíčení očí.
Ideálně dvoufázový odličovač s olejovou složkou. Mezi mé nejoblíbenější patří odličovač s chrpou od Yves Rocher, Mary Kay nebo dvoufázové odličovače od Clinique, Lancome nebo Esteé Lauder.

Dále si pak čistím pleť čistícím gelem, který večer nenáším na pleť právě prostřednictvím kartáčku.
Po důkladném vyčistění mi pak už zbývá jenom použití micelární vody a pleť je připravena na následnou péči.

Efektivní, ozkoušený a jednoduchý postup.


Nejsem moc příznivkyní čistích mlék, ovšem pro někoho kdo má citlivou, suchou pleť chápu že je to produkt, bez kterého před použitím micelární vody nedají ani ránu.

Upřímně i tonizační a čistící vody jsou pro mě produkty, které po objevu micelárky uplně vypadly z výběru...a pro jejich používání nemám dost dobré opodstatnění.

Ranní čistění pak provádím většinou v poměrně dost osekané verzi, kterou při nedostatku času občas krouhnu jenom na použití micelární vody. Ovšem zpravidla používám čistící gel (bez kartáčku), micelární vodu a pak už jen péči jako sérum a krém.

Jo a nebojte, ono to zní sice ideálně, ale taky to umím občas hezky odfláknout ovšem ! Důležité je, si najít chvilku co nejčastěji to půjde....a ono to půjde nebojte :).

Každopádně budu velmi ráda, když se podělíte o vaše obíbené produkty, které používáte při čistění pleti, ať už ráno nebo večer.





3 komentáře:

  1. Momentálně používám na pleť micelárku od Garnieru + čisticí vodu od Lorealu, ale nevím, co v tom složení je, protože když přejedu po obličeji, tak mě začnou štípat oči a to ji na ty oči samozřejmě nedávám :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na oči nic kromě odlličovače určeného přímo na oční make-up....a maximálně tak micelárku. Všechno ostatní mě tak dráždí že bych byla byla asi brzy slepá :).

      Vymazat
  2. Leno jen bych ráda upřesnila, že Mary Kay odličovač očí je bez oleje. Veru pokud Vás štípou oči, máte je pravděpodobně velmi citlivé a musíte používat pripravky dál od očního okolí nebo úplně změnit.
    A co se týče využítí tonik - rozhodně na dočištění, zatažení pórů a hydrataci ;-) jinak děkuji za milý článek o čištění pleti, která je základem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, všech si moc vážím.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...