středa 12. srpna 2015

Summer care



To, že je nezbytné v létě používat opalovací kosmetiku s vyšším SPF než 15, a to i v našich končinách už doufám víte, a pokud ne, tak tomu věřte. Nejen, že si důsledky spálené kůže s sebou budete vláčet celý život, ale hlavně spálená kůže několikanásobně zvyšuje výskyt rakoviny kůže....ale nechci vás takhle ráno hned strašit, takže přicházím se svými letními nezbytnostmi z oblasti péče. 
Pro letošní rok, stejně jako pro ten loňský se nemohu obejít bez ochranného spreje na opalování od Vichy, jeho použití je tak jednoduché, krásně voní a navíc chrání kůži i tam kde si to neuvědomujeme, například na ušních lalůčcích, v zátylku nebo v oblasti krku a obličeje :). 
Navíc se k němu na pomoc přidalo i mléko od La Roche-Posay. Mléko není parfemované, obsahuje termální vodu, má vysokou ochranu - 30 a jeho konzistence je skutečně mléčná, hodně tekutá, takže se s ním velmi jednoduše pracuje, dobře se nanáší a rychle se vstřebává. Navíc kůži hezky zklidňuje a hydratuje. Jediné co bych mu vytkla je to zavírání...ovšem žádný produkt nemůže být zcela dokonalý ;). 



Jako další bez čeho se neobejdu jsou voňavé peelingy od Dermacol - skutečně velmi voňavé ! A skvělé ! Mírně olejové, takže při použití zastávají nejen peeling ale rovnou i vyživení a péči o pokožku. 
A pokud opálení není úplně podle vašeho gusta není nad to jej doladit samoopalovacím mlékem
I to mám letos od značky Dermacol. A musím říct že jsem s ním zatím moc spokojená.
Nemá v sobě přespříliš samoopalovacích složek, zato pleť hezky tónuje a zatím mi neudělal jediný nevzhledný flek.

Na závěr článku mám ještě jeden tip, a to vlasový. Ve chvílích slunění nezapomínejte ani na vlasovou péči. Protože stejně jako kůže, tak i vlasy sluněním trpí, vysušují se a jsou namáhané. Mou ochrannou pro letošní rok je ochranný sprej o Lóreal Professionnel z řady Solar Sublime. Má lehkou, mírně olejovou texturu a musím říct, že ač mé vlasy v létě hodně trpí, při použití spreje před každým koupáním a sluněním nejsou tak moc vysušené, jako bývají. 
Závěrem - chraňte se, chraňte se, chraňte se ! A to i ve chvílích když se sluníte třeba jen doma na zahradě ;). 

Slunění zdar a krásný den všem :). 


1 komentář:

  1. já mám ráda od Dermacolu tělové mléko po opalování, s beta karotenem. sice nevím, jestli to má na prodloužení nějaký vliv, ale aspoň díky tomu fakt pravidelně mažu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, všech si moc vážím.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...