pondělí 11. května 2015

Healthy factor




Hned ze začátku vám musím říct že na tvorbu takového článku jsem se připravovala několik týdnů, a to proto že spoustu vychytávek a produktů jsem objevila až koncem letošní zimy, kdy jsem šla vážně do sebe a rozhodla se, že do svého "věčněhubnoucího" režimu zařadím evergreeny, které mi pomohou si hlavně nově nabytou váhu udržet. 

Upřímně, v těžkých chvílích zkouškového období a nekončících směn se totiž "zdravý" a fit režim drží docela špatně. A o zelenině a ovoci si občas můžu nechat jenom zdát. Proto jsem zapátrala po něčem, co nebude čistě chemické, vynahradí mi to (alespoň tedy částečně) vitamíny ze zeleniny a ovoce a uleví to mému špatnému svědomí. 
A našla jsem !
A ne jednu věc !

Na úvod, zamilovala jsem se sypané bylinkové čaje ! A to nejen proto že jsem možná někdy až moc fixovaná na hrnek plný něčeho dobrého, ale také proto, že ty sáčkový mi jednoduše začaly lézt krkem. I když, co se bylinek týče ve chvílích nejvyšší potřeby vezmu zavděk i tím sáčkem. Mým posledním objevem byl tenhle čistící kouzelník, plný bylinek a  chuti. Byla to moje záchrana v přechodném období, kdy řádily chřipky a já se potřebovala udržet fit, za každou cenu. 
Má poměrně nezvyklé složení (červená řepa 30, čekanka nať, kopřiva nať, vřes nať, šípek, smetanka list, violka trojbarevná nať, fazole plod, pýr kořen), ale spolu s Lymfodrenem od Ryoru jsou mými "čističi" po zimě. 


Dalším objevem, byla Kustovnice čínská jinak zvaná Goji, možná ji už někteří znáte, ale mě tak zajímala, že jsem se rozhodla ji zkusit. Je k dostání v mnoha formách, ale já moc nemusím takový to zobání ji ze sáčku, tak jsem dala přednost vylisované formě, v podobě šťávy, které si stačí denně dát jeden až dva panáky (na kuráž) a máte vystaráno ;). 
Kustovnice je totiž bohatá na vitamin C, působí blahodárně na nervy (což je potřeba ;)), na imunitní systém a pomáhá ke tvorbě kolagenu. 

Půllitrovou láhev tohoto nedoslazovaného nektaru seženete cca za 230 Kč a vydrží vám poměrně dlouho. Ovšem nečekejte že budete sosat slaďoučký sirupek jako jsou třeba džusíky, je to vážně síla. Chutná to spíše trpce a po požití je dobrý to i něčím zapít, ale co bychom neudělali pro pevné nervy žejo? Zvlášť já, když je mám jenom jedny a často v kýblu ;-). 



Mým nejnovějším a v pořadí třetím objevem jsou Chia semínka. O těch se toho dá napsat spoustu. Jenom to co všechno obsahují by mi zabralo půl stránky. Tak tedy stručně: antioxidanty, vitamíny, železo, omega 3, vápník, fosfor a další a další. Prý se jim dříve přezdívalo ovoce válečníků, protože když šli vojáci do války, brali si je s sebou (asi místo sváči ;)), nevím co je na tom pravdy, ale od tý doby co jsem to zmínila proti nim Kuba už vůbec neremcá ;). 

Za mě je to TOP TOP TOP objev za jaro, a pokud je chcete vyzkoušet alespoň v hydratačním krému, nezapomeňte si něj zasoutěžit TADY


 A teď už k tobolkám, které občas zobu ;). Kromě Memoplusu, který si dávám prakticky už každé zkouškové pro lepší paměť, si občas dávám Magne  B6 forte, které je sice ve formě prášku, ale je hrozně dobrý ;). Je bohužel dražší, balení stojí okolo 120 Kč, a máte jej cca na 20 dní, nebo klasické Magnesium a ve zvlášť stresovém období se dopuju Enzymy . 




A z těch nekosmetických věcí jsem si hodně oblíbila Arganový olej, hlavně na nehtovou kůžičku a vlasy. Ovšem pokud mám nějaký "beďar" na obličeji, tak jej zaháním Tea Tree olejíčkem, který také působí jako desifekce po hmyzím kousnutí, kožních plísních nebo oparech, na které bohužel občas trpím také. 









A to by bylo pro dnešek všechno ;). A že to všechno neseženete u vás? Nezoufejte, já si produkty objednávám ZDE ;), a vyhnu se tak i nepříjemným frontám v lékárnách ;). 

Doufám, že byl pro vás článek alespoň trošku přínosem, a že mi nezapomenete dolů, do komentářů napsat nějakou vaši vychytávku, pro healthly lifestyle ;). 



Vaše 

9 komentářů:

  1. Chia semínka mě docela lákají, poslední dobou na ně vídám na blozích spousty receptů :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Chia semínka jsou skvělé mám je ráda.. :_)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/mala-boure-v-sephore.html

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek, právě jsem zapila Magne B6 :-). Semínka CHIA naprosto miluji a ještě používám, už hodně let, biostimulační kapky EPAM, od Borise Tichanovského, je to úplný zázrak, vřele doporučuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Chia semínka si musím konečně také pořídit, mezi moje top výrobky patří například: bulgur, quinoa (používám je místo příloh), dále s oblibou snídám různé kaše a vločky, a pro očistu doporučuji pití zeleného ječmene a papání chlorelly ;)
    Jinak ten čaj vypadá dobře, musím na něj hodit očmena :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já z té chlorelly a zeleného ječmene mám trochu strach :-D ale bulgur se odhodlávám už nějakou dobu zkusit....už se musím donutit ! :) Já do něj a ty do chia ;).

      Vymazat
    2. Na ječmen a chlorellu se člověk v pohodě zvykne, dokonce mi to začala i chutnat :D bulgur je rozhodně top, kupuji ho většinou v DM ;)

      Vymazat
  5. Čaj vypadá jako velmi hořké pití. Jsi dobrá, že to zvládáš. Ve zkouškovém jsem vždycky brala lecitin, přišlo mi, že opravdu funguje.
    Vychytávky stále hledám. Naposled jsem neúspěšně zkoušela Macu. Bohužel má tak hroznou chut, že jsem to nedala.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, všech si moc vážím.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...