čtvrtek 25. března 2021

Detox šatníku - 2.díl - jak na to?

 Pokud jste si díky minulému článku (ZDE) prostudovali blog Alenky ze školy stylu nebo IG profil Nikol z Najdi svůj styl a stále tak nějak nevíte jak co nejefektivněji vytřídit právě ten váš šatník a čím jej doplnit, aby byl tak nějak kompletní pak vám třeba dnešní článek zase malinko pomůže v rozklíčování "šatníkového hlavolamu". 


 Nejprve si pojďme shrnout, co všechno vlastně patří do základu šatníku. 







Sečteno podrženo - jsou to všechno jednoduché a dobře kombinovatelné kousky, které vynosíte, ať je léto, nebo zima (ne všechny samozřejmě)...ale většinu ano. Navíc z toho poskládáte outfit vhodný na večerní párty, do práce, na večeři, pohodové odpoledne nebo třeba do divadla. 

Pro mě osobně jsou neodmyslitelnou součástí základu šatníku i prodloužené bavlněné topy. Poskytují mi dostatečný komfort při nošení nevyhrnují se a vypadají skvěle jak k džínům, tak k teplákům . Poslední prodloužené topy jsem si kupovala na About you. A i když nepatřím mezi fanatické nadšence tohodle e-shop s oblečením tak prodloužené bavlněné topy měli snad jako jediní v nabídce. Odkaz na ně je  TADY


Co patří do základu šatníku už tedy víme nebo máme alespoň malé ponětí.  Jenže co s tou kupou oblečení, kterou máte ve skříni, a které se vám úplně nechce vzdávat, protože...co kdyby se něco z toho náhodou hodilo, nebo jste zhubli a zase vám ty super džíny byly nebo co kdybych tohle zaprané triko jednou nosila na doma ...a nebo....no však to znáte. Tomuhle všemu řekněte ne ! 

A jak to zvládnout? Na to je jednoduchá pomoc. U každého kousku, u kterého si nejste jistí, jestli si jej nechat nebo ne si odpovězte na 3 otázky

1. Nosím to? 
2. Je mi to? 
3. Líbí se mi to? 

Pokud si alespoň na dvě otázky ze tří odpovíte ne nemá kousek ve vašem šatníku, co dělat. 

Ale neznamená to jej nemilosrdně vyhodit. Zkuste mu dát druhou šanci a nabídnout například na Vinted. Kromě prodeje si můžete věci i vyměňovat. Buď online, nebo s kamarádkami při domácím bazárku. A pokud se na takové věci necítíte, můžete oblečení odnést do kontejnerů na šaty, odkud jde oblečení do dětských domovů, azylových domů nebo se posílají do rozvojových zemí. 


Každopádně ušetřené místo ve skříni vám nabídne prostor k reorganizování a taky k pořízení nových kousků, které nám určitě udělají radost. 

A když budete u toho organizování skříně můžete si tam rovnou pořídit pár vychytávek. 

VYCHYTÁVKY DO SKŘÍNĚ

Jednou z věcí, kterou mě naučila moje máma, když jsem byla malá je "schovávání" tuhých mýdel mezi komínky s oblečením. Mezi ta nejvoňavější mýdla, která znám patří ta francouzské značky Le Petit Olivier, kterou seženete tady -> KLIK. Dají se koupit ve větší nebo menší velikosti a stojí vážně za to. A pokud byste chtěly získat 10% slevu (nejen na mýdla) můžete ji mít se zadáním slevového kódu LECESLEVA. 

Skříň s věšáky zase ocení voňavé pytlíčky na ramínka, které můžete sehnat například v prodejnách Rituals nebo DM. 


Už máte v rámci vašeho šatníku zase o něco jasnější představu? Já doufám že ano a budu ráda pokud vás článek inspiruje k vytřídění, nebo založení "zdravého základu", nebo klidně k používání mýdel mezi komínky - děláte to taky? Dejte mi vědět a mějte krásnej den ! :)


Lena


PS.: slevový kód pro vás mám díky spolupráci s e-shopem www.lazebnictvi-jurickovi.cz.

6 komentářů:

  1. Se základem šatníku souhlasím, takové kousky by měly být v každé skříni. Bohužel tam mám i spoustu zbytečných kousků a měla bych je také protřídit. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle "základy šatníku" nejsou tak univerzální, jak by se mohlo zdát.
    Třeba koženkové džíny nebo legíny jsou zbytečně drsné a často se "loupou", bílé džíny jsou nepraktické a rozšiřují spodní polovinu těla, roztrhané džíny jsou moc ležérní a pasé pro spoustu žen nad 30, bílá košile moc formální a taky složitá na údržbu, béžová barva trenčkotu zase nesluší světlejším typům (co třeba zkusit navy nebo smaragdový?) atp...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář Jani, a máš ve spoustě věcí určitě pravdu, jen výdrž věcí a univerzální možnosti nošení jsou dvě rozdílné věci, které je potřeba si neplést :). Jinak by se také dalo říct že smaragdová barva může častým praním blednout a vyniknout tak její "obnošenost", přitom to nic nemění na tom že je to barva která sluší většině žen a skvěle se kombinuje (hlavně tedy se základními barvami). Mimochodem smaragdová, navy, vínová a další barvy vycházející z drahých kamenů jsou opravdu velmi slušivé a nositelné jak běžně do práce, tak na "speciální" příležitosti :).

      Vymazat
  3. No něco mi říká, že bych si měla protřídit šatník. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Mýdla jsme dříve taky používali, ale teď kupuji většinou přímo vůně do šatníku. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, všech si moc vážím.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...