čtvrtek 25. února 2021

TOP 5 parfémů

 Jsou vůně a vůně. První z nich jsou srdcové záležitosti, které miluji už několik let a mám je ráda k dispozici kdykoliv, kdy na ně "dostanu chuť". Druhé z nich jsou trendové a chvilkové, které mě nadchnout ve chvíli kdy je vyzkouším, nějakou dobu je ráda používám a pak je vyměním zase za nějaké jiné. 



Do první kategorie mých osobních stálic patří hned 3 z dnešních 5 vůní a kdybych je měla rozmístit na stupně vítězů od prvního místa po třetí, bylo by to asi takhle.


Tiffany & Co. Tiffany & Co.

Láska na první pohled, ovonění i vyzkoušení. Parfém, který je pro mně asi víc než jen vůní. Díky němu se vracím na místa, kde mi bylo hezky a na které mám krásné vzpomínky. Nevím, jestli to máte stejně, ale právě proto bude mít u mě na poličce vždycky své místo jisté. Zvláště dnes, v pomatené době, kdy je všechno tak nějak naruby. 

Vůně je květinová, a díky obsahu citronu a mandarinky je příjemně svěží a lehká. 



Chanel Coco Mademoiselle

Vůně s puncem luxusu. Tak ji vnímám. Je to přece jen Chanel. Proto ji používám jen někdy, na speciální příležitosti a hodně si ji šetřím. Poprvé jsem ji dostala jako dárek od někoho, kdo pro mě hodně znamená, a od té doby si ji pravidelně doplňuji a ráda ji mám pořád doma k dispozici. 

Ve složení vůně je mandarinka, pomeranč, bergamot, jasmín s pačuli a vanilkou. Díky této unikátní kombinaci je vůně příjemně lehká, květinová, nevtíravá a elegantní. 


Chloé Nomade

Nejen že název vůně vyjadřuje můj způsob života, ale také samotná vůně je mi moc blízká. Je to přesně ta vůně, kterou když si nanesete, tak se v ní cítíte "jako doma". Používám ji na běžné denní nošení a je to přesně ten typ vůně, která se mi jen tak neomrzí. 

Její dominantou v obsahu je frézie, která se v kombinaci s mirabelkou skvěle doplňuje. Ze všechn vůní které dnes popisuje je tahle rozhodně tou, kterou používám nejčastěji. 


Další dvě vůně kterým dnes věnuji prostor jsou novinky loňského roku, které si velmi rychle získaly velikou oblibu a musím upřímně říct, že ze všech vůní v rámci novinek, nebo touhy po změně mě také oslovily nejvíc. 


Armani My Way

V některých parfumeriích je označována jako BESTSELLER, a to i přes fakt, že vůbec nepatří k nejlevnějším. Ba naopak, malé 30 ml balení koupíte za cenu cca okolo 1500 Kč. Na druhou stranu je vůně doplnitelná, což pak do budoucna její cenu krapet snižuje. 

V srci vůně je obsažen jasmín a kromě něj je v ní i vanilka, květ afrického pomerančovníku a jalovec. To vše dohromady tvoří originální, jemnou a sladkou květinou souhru, která se za mě hodí jak na večerní nošení, tak na den. Takže pokud jste milovnice květinových parfémů, určitě ji vyzkoušejte. 

A pokud si nejte jistí a nechcete ji zkoušet jen tak na slepo,  NOTINO má službu TRY IT FIRST díky které si můžete některé výrobky první vyzkoušet z pohodlí domova -> KLIK. (to jen tak pro zajímavost, jinak to není žádná spolupráce - upozorňuji raději předem :))


Lancôme Idôle

Vůně s nejtenším obalem na světě. Už to ji malinko odlišuje od všech ostatních, které jsou na trhu k dostání. Co se týká samotného obsahu oslovil mě na první dobrou. Je to takový ten "čistý typ" vůně, který si najde své příznivce určitě mezi těmi z vás, které máte rády například parfémy od Burberry, a holdujete jemných květinovým vůním, které připomínají vůni čerstvě vypraného prádla. Tak alespoň na mě vůně působí. 

Dominantou vůně je bergamot. V jejím srdci je kombinace růže, růžové vody a jasmínu, která je ještě zjemněna vanilkou. 

A jestli je to vůně na běžné denní nošení? Za mě rozhodně ano !





Jací jsou vaši oblíbenci na polů vůní a parfémů? Máte nějakou vůní, kterou milujete už roky a nedáte bez ní ani ránu? Dejte mi určitě vědět do komentářů. 

Lena


8 komentářů:

  1. Ani jeden parfém jsem nikdy neměla, každopádně vůně od Lancome mám moc ráda a proto věřím, že i tento Idole bude super! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě jsem nic neměla, ale hodně mě láká od Lancome Idole. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Chanel Coco Mademoiselle milujem. Je to krásna vôňa, ktorá ma asi nikdy neomrzí. Okrem toho mám rada Chloé Chloé a veľmi rada by som vyskúšala práve Lancôme Idôle

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  4. Mezi mé oblíbené vůně taky patří Nomade od Chloé. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Chloe a Armani mám taky ráda. Jsou to přesně ty vůně, u kterých si vzpomenu na příjemné chvíle. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Idole je skvělý. Nechala jsem se zlákat na jeho novou variantu Intense a není to tak fajné :-( kolegům v práci vadí :-) chtěla bych se vás zeptat: o Tiffany jsem přemýšlela, ale odradily mě recenze, že nemá výdrž ? Jakou máte zkušenost? Děkuji

    OdpovědětVymazat
  7. Od Lancôme zbožňuji snad všechny vůně, ještě se mi nestalo, že bych si s nějakou nesedla :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem si jednou zkusila koupit drahý parfém v domnění, jak mi vydrží celý den a byla jsem zklamaná. Vůně sice byla hezká, ale parfém nevydržel nijak dlouho, tak jsem si od té doby už drahý parfém nekoupila. Radši si koupím víc levnějších parfémů a budu je mezi sebou střídat a tím je i déle ucítím, než když jsem používala jen jeden.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, všech si moc vážím.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...