čtvrtek 4. února 2021

Péče o vlasy, aneb 2 věci které byste měli vědět

Úvodem bych ráda upozornila na to, že péče o vlasy je stejně individuální třeba jako péče o pleť. Právě proto neexituje seznam univerzálních rad, podle kterých bychom se v případě, že máme vlasy splihlé, mastné, jemné nebo třeba nepoddajné mohly řídit. 
Ovšem než začnete hledat vaše osobní dokonalé vlasové kombo je dobré si uvědomit 2 věci



1. Na hlavě máme kromě vlasů i vlasovou pokožku. 


Vím že to víte, ale co to znamená v praxi? 

Často se nám totiž může například stát, že při honbě za velkým objemem vlasů si vlasovou pokožku objemovými produkty s minerály tak vysušíme, až se začne nadměrně mastit, a tak dosáhneme místo objemu spíše opačného efektu. 

Co s tím? 

Ideálem by bylo si zajít na vlasovou diagostiku do kadeřnického salonu, kde vám udělají rozbor jak vlasů, tak vlasové pokožky a rovnou vám i doporučí jaké produkty byste měli používat, a jakých se naopak vyvarovat. 
Samozřejmě to není uplně zadarmo, ale na druhou stranu vám taková odborná diagnostika může ušetřit víc peněz, než tipování a zkoušení různých druhů řad a produktů, které by vám ve finále mohly doma zůstat ležet zbytečně ladem. 

Dělá to určitě více kadeřnických salonů, ale sama mám velmi dobrou zkušenost se salony, které pracují se značkou Kérastase, a které mají velmi často k dispozici i kameru, která dokáže přesně snímat vaši pokožku a odhalit nejeden problém (samozřejmě jen co se vlasů a vlasové pokožky týká :)). 

Pokud vás ale trápí větší problém (dlouhodobé nadměrné vypadávání, extrémně vysušená a bolestivá pokožka nebo lupy) je lepší přímo vyhledat trichologa nebo kožního lékaře. 


2. Vlasy vyžadují jinou péči než vlasová pokožka. 


V návaznosti na bod číslo jedna je nám všem už asi jasné, že šampon primárně pečuje o vlasovou pokožku a teprve poté o vlasy. O hlavní vlasovou péči se vám postará kvalitní maska nebo kondicionér, které dodají vlasovým délkám to, co potřebují. 

U mě je to výživa a hydratace a proto bez masky a kondicionéru nedám ani ránu. 

Ale ani maska ani kondicionér nefungují, pokud je nenecháte na vlasech alespoň nějakou dobu působit. V případě kondiconéru zpravidla stačí minutka, ale maska si žádá delší čas, alespoň 5-10 minut. Pak teprve docílíte toho výsledku, který maska slibuje. Tedy pokud se jedná alespoň o trošku kvalitní produkt. 

Na závěr pak doporučuji před foukáním použít produkt s thermoochranou a věřte, že vás hříva nemine. Chce to čas, trpělivost a víru v lepší zítřky, ale bude tomu tak ! Věřte mi. A pokud ne, pak to chce zkusit změnit kombo a přidat do stravy pár vitamínů.

PS.: o konkrétních produktech, které používám na vlasy já, a které mám ráda se dočtete zase příště. 


Tak ať nám rostou ! :)

Lenka












4 komentáře:

  1. Skvělý článek! Masky na vlasy mám moc ráda, používám je celkem často a mám po nich vlasy vyživené a hebké. :) Oblíbila jsem si proteinovou od Gliss Kur. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba ti příští článek trošku rozšíří obzory :).

      Vymazat
  2. Těším se na další článek o produktech. Péči o vlasy mám ráda.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, všech si moc vážím.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...