čtvrtek 18. února 2021

Příprava na jaro

 Nastávající konec zimy a nadcházející příchod jara si žádá dát se (korona nekorona) do pucu.

Důležitá je nejen pořádná příprava pokožky na první sluníčko, ale hlavně probudit tělo ze "zimního spánku" a připravit ho na dlouhé procházky přírodou, výlety a 1000 selfíček v nových outfitech, ve kterých je prima vypadat tak nejvíc dokonale, jak to jde....a klidně i s pár kily navíc. 


Starou osvědčenou radu, dát si ráno sklenici vlažné vody s citronem už určitě znáte, ale co je prima ještě zařadit do denních rituálů je: 

 -->  jíst jedno jablko denně
 --> mít dostatek vitaminů B ( B1, B2, B3, B5, B6, B7, B12 i B9 - známý jako kyselina listová)
 --> myslet na dostatečnou hydrataci jak těla (pitným režimem) tak pokožky (krémem nebo balzámem)

 --> najít si každý den alespoň malou chvilku jenom pro sebe


Ne se vším vám můžu uplně pomoci, ale i tak mám pro vás pár tipů, jak si konec zimy zpříjemnit a možná i dohnat to, co jsme přes zimu nebo vánoční shon trošku zanedbali. 


Vitaminy

Víc jak měsíc před nástupem teplejších dnů jsem už několik let zvyklá začít užívat komplex vitaminů B, které mi pomůžou se jednak probrat ze zimního spánku, ale také krásně připraví pokožku na první jarní sluníčko. Jako bonus pak perfektně bojují s jarní únavou, která se ani mě bohužel nevyhýbá. 

Jedny z těch které obsahují všechny důležité B vitaminy jsou Terezia B-Komplex Super Forte.

Protože první jarní dny ještě často doprovází zrádné a chladné počasí je dobré podpořit imunitu také dalšími vitamíny. Já osobně jsem velkým zastáncem šumáků do vody, které mi rovnou pomáhají i s pitným režimem. 



Hydratace

O mých oblíbených tělových mlékách jste si mohli přečíst v jednom z předešlých článků,  a kdo se přes zimu zapomněl dostatečně hydratovat, je právě teď ten nejvyšší čas dohnat všechny resty. Já kromě tělového mléka své pokožce ráda zajišťuji dostatečnou hydrataci pomocí sprchových gelů, nebo olejů a samozřejmě pravidelným používáním balzámu na rty. 

Sprchový olej používám už poměrně dlouhou dobu od Biodermy, je sice z o kapku dražší kategorie, ale litrové balení vám doma vydrží opravdu dlouhou. Hydratuje, krásně čistí a navíc je skvělý i na citlivou nebo podrážděnou pokožku. 



A jaké jsou vaše před-jarní rituály? Máme je podobné nebo si zakládáte ještě na něčem jiném? 

Dejte mi vědět dolů do komenátřů. 

Budu se těšit. 


Vaše Lena


Článek vznikl ve spolupráci s Benu lékárnami. 

3 komentáře:

  1. Super článek. Jedno jablko denně? To jsem ani nevěděla. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek a souhlasím, že vitaminy jsou hodně důležité. Sama teď užívám hlavně vitamin C a D. :))

    OdpovědětVymazat
  3. My jsme letos měli přípravy na jaro hodně pracovní. Firma Pramos nám dělala nová okna, takže jsme vyklízeli a tak různě připravovali. Ale už je to za námi. Navíc to bylo docela rychlé, takže jsem stihl i užít si jaro. :) Kromě toho velké posuvné dveře v obýváku jsou fakt super a ten výhled na zahradu ještě lepší. Už se těším, až se zbarví podzimními barvami. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, všech si moc vážím.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...