To že vaření moc nedám, a dezertům už tuplem ne, dávno víte. Nejsem typická kuchařinka, ale díky kolegyni jsem narazila na skvělý recept, který nejen že není složitý, výborně chutná, ale navíc je i bez mouky !
Jmenuje se Míša řez a kolegyně na něj narazila při listování Albert magazínem, který si občas (díky spoustě obrázků pochopitelně) ráda prohlídnu i já.
Na řezy potřebujete:
- 5 vajec
- 100 g krystalového cukru
- 50 g kakaa holandského typu
- 1 tvaroh ve vaničce
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 sáček vanilkového cukru
Do začátku vám stačí si dát rozehřát troubu na 190 stupňů a připravit si plech.
Druhá fáze je složitější...možná jedna z nejsložitějších vůbec. Spočívá v důsledném oddělení žloutků od bílků.
Žloutky pak rozšlehejte rukou nebo ručním mixérem spolu s cukrem na světlý krém.
Bílky zase na pevný sníh.
Do žloutkové směsi se pak dle receptu přidává celé množství kakaa a následně se velmi jemně zapracuje i bílkový sníh.
Těsto vylijte na připravený plech (obložený pečicím papírem) a nechte péct asi cca 8 minut. Dokud se hmota nezpevní.
Po upečení nechte důkladně vychladnout.
Ovšem mezitím, abychom nelenili je ideální doba na přípravu krému, na který použijeme zbylé ingredience a to: tvaroh, smetanu a vanilkový cukr.
Vše spolu vymícháme do hladka.
Upečený korpus pak přepůlíme uprostřed a rozdělíme jej tak na levou a pravou část, do kterých pak vložíme hotový krém :).
Pak už stačí jen podávat.
Jednoduché, efektivní a vynikající!!! (jako z cukrárny :))
Já moc děkuji holkám z práce nejen za inspiraci, ale také za asistenci při focení ( moc děkuji Jani, Bogi, Peti a Kači :). A vám přeji dobrou chuť :).
To vypadá skvěle! Z jakého čísla Albert magazínu to je? Nějak mi to uniklo, a to si beru každé číslo a moc ráda jím listuju :)
OdpovědětVymazatAničko to úplně přesně nevím, nicméně existuje i online zdroj --> http://www.albert.cz/recepty/misa-rezy-bez-mouky
Vymazatkrásne fotečky :) ;)
OdpovědětVymazat