čtvrtek 24. června 2021

Žebříček nejvoňavějších sprchových gelů

Po ozkoušení desítek značek, stovek druhů a ovonění spooooousty vůní sprchových gelů, se po několika letech poctivého zkoumání a bádání zrodila "svatá čtveřice" na kterou nedám dopustit, a kterou doporučuji všude a všem. 


Ne všechny sprchové gely totiž stojí za to. A věřte mi, není to jen o ceně. Ale aby to bylo fér, sestavila jsem 4 nejlepší (roky prověřené) sprchové gely z různých cenových kategorií, jejichž vůně na kůži vydrží déle než 5 minut, nestojí moc a jsou snadno k dostání buď v obchodech nebo na e-shopu. 

Nivea

Nejlevnější a nejsnáze dostupné a všem nám známé jsou sprchové gely od značky Nivea. Ať zkouším co zkouším, ráda se k této značce vracím. Nenarazila jsem snad na jedinou variantu sprchového gelu od Nivei, který mi nevoněl, dráždil ... nebo vadil nějakým jiným způsobem. 

V akci se dají sprchové gely sehnat za cenu okolo 50 Kč, a stojí vážně za to. Hydratační varianty za mě trumfly i sprchové gely od Dove. Hezky se s nimi totiž pracuje, nejsou ani husté ani řídké a kůže po nich zůstává příjemně voňavá i po sprše.



Yves Rocher

Kdo by dnes neznal Yves Rocher? Jejich akce i produkty začínají totiž být všudypřítomné. Naštěstí velmi příjemným a nevtíravým způsobem. 

Z jejich standardní nabídky je mi nejbližší kolekce s olivami, byť se to nezdá vůně je velmi jemná ale má skvělou výdrž. Gel pokožku hezky hydratuje, rychle se smívá a je velmi jemný. 

Z této řady mám osobně ještě moc ráda tělové mléko nebo tuhé mýdlo ( jako ovonění šatníku v šatních skříních). 


Tesori d'oriente

Italská značka, která se u nás dostává stále více do popředí a podvědomí všech milovníku voňavého sprchování. Nejen, že jsou sprchové gely doplněny o praktický úchyt, ale jejich vůně na pokožce opravdu vydrží. Já si oblíbila vůni Ayurveda, a kupuji si střídavě s jinými už nějaký ten pátek. Cena sprchových gelů je víc než příznivá, a to i v případě, že na ně nevychytáte zrovna slevovou akci. 69 Kč za 250 ml. 

Navíc si ve stejné vůni jako je sprchový gel pořídit parfémovanou vodu nebo vonný difuzér. 




Rituals

A to nejlepší na konec. Dlouho jsem nechápala to šílenství kolem sprchových pěn značky Rituals....pak jsem vyzkoušela a velmi rychle to pochopila. Byť je to varianta nejdražší, ten pocit a požitek ze sprchování za to rozhodně stojí. Pokožka je po použití krásně vláčná, voňavá a hydratovaná. Hodně ráda je dávám také jako dárky, protože je to dárek praktický, který zase tolik nestojí a určitě udělá kdekomu radost. 

Celé kouzlo spočívá v tom že na pokožku nanášíte rovnou pěnu, která se při dotyku s kůží zvětšuje a tím spotřebujete jen velmi málo produktu. A když se to vezme kolem a kolem, proč si jednou za čas luxus krátkého domácího wellness ve formě pořádně voňavé sprchy nedopřát? 



Aťjeto jakjeto. Všechny 4 varianty jsou pro mě vítězové kategorie sprchových gelů. Proč? Jednoduše proto že mi ničím nevadí a plní to hlavní - pokožka po jejich použití ještě nějakou dobu příjemně voní. 


A jací jsou vaši sprchoví favorité? 

Dejte mi vědět dolů do komentářů, jestli bych měla ještě nějakej zaručeně voňavej sprchovej gel zkusit, nebo jsem vážně vychytala všechny nejvoňavější na trhu :). 




8 komentářů:

  1. YR je skvělý a ještě taková ta klasika je Dove. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Z těchto všech jsem zatím zkoušela jen Tesori d'oriente a Yves Rocher a oba jsem měla moc ráda a opravdu krásně voněly. V poslední době jsem si zas oblíbila sprcháče i tuhá mýdla z Lushe, mají super konzistenci a pěkné až pohádkové vúně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem v Lush dlouho nebyla, tak tam zkusím při další cestě do Prahy nakouknout a kdo ví, třeba sesadí nějakou stálici z trůnu :).

      Vymazat
  3. Ahoj, moje klasiky jsou Dove, Nivea, Palmolive a Kneipp, v poslední době bych dodala ještě tebou již zmíněný Yves Rocher <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yves Rocher je koukám čím dál oblíbenější a já úplně chápu proč ! :)

      Vymazat
  4. Zrovna mi sprchový gel dochází, takže takové tipy se mi hodí a určitě se po nějakém podívám. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Sprcháče od Yves Rocher mám veľmi rada :) Tie ich vône sú proste neskutočné!

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  6. Většinu z nich znám a používám nejraději mám ovšem Rituals...pěny...ale teď mám na vaně YR a taky super

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, všech si moc vážím.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...