sobota 28. listopadu 2015

Parkování aneb Lena půjde k volbám!


Co se politiky týká jsem touto problematikou více nepolíbená něž většina mých vrstevníků, ale ne proto že by mi to snad bylo lhostejné (možná jenom trošku), ale taky proto že jsem v českou politickou scénu ztratila důvěru hned po svých prvních volbách v osumnácti. 

Od tý doby se pro mě stávají volby čím dál větší fraškou a politickou tahanicí o peníze, moc, postavení...a nevím co ještě. 

Každopádně nevím jestli o tom víte, ale od 1.11. 2015 se toho v Brně hodně změnilo, nebo hodně. Změnila se doba placení za parkování v centru do 22:00 h...a policejní složky nelenily a začaly urputně po šesté večerní obcházet sebemenší brněnské uličky a obouvat auta do poměrně nevkusných červených bot, které jenom těžko připomínají Mikulášovu nohavici. Kdyby si snad někdo tento počin chtěl vyložit jako Vánoční dekoraci města Brna. 

A ač se v Brně na každým rohu staví (popř.: na silnicích i stojí) parkovacích automatů si nikdo nevšímá. A tak když potřebujete zaplatit dobu parkování na celý den, popř.: na jeho polovinu, připravte si měšec plný zlaťáků! Ano vracíme o pár set let zpátky, jenom neplatíme vozky a ustájení ale benzin a parkování. Protože parkovací automaty (ve většině případů) jsou jenom na drobné. Jenže noste u sebe několik set korun v korunách!

Osobně doufám že svými pravidelnými příspěvky v podobě kupy desetikorun (mám po prasátku) zajistím někomu hezkou dovolenou....a nebo možná někoho osvítím, a napadne ho geniální nápad automaty vyměnit, a třeba rovnou za ty, ve kterých se dá platit kartou. 


Ale abych nebyla jenom negativní tak musím říct, že Brno je opět v něčem zase první.... A to v nejdelší době za placený parking.

 PS.: a až budou volby schválně si počíhám na tu stranu, která slíbí minimálně výměnu platebních automatů na parkovné ! Protože na víc se aktuální vláda v Brně jenom těžko zmůže, jak to tak pozoruji ;). 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář, všech si moc vážím.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...